Hos Helena finns det en hel del inspirationskällor. Klicka på logotypen så ser du själv.

Inget lätt svar på frågan vilka som är mina inspirationskällor. Tre vet jag bestämt att jag har och det är mina barnbarn.Där utöver finns det flera som betyder mycket för mig. Inspirationskälla betyder för mig att jag fortfarande är nyfiken, har en massa fantasi och en hel del idéer som inspirerar mig.

Inspirationskälla  är ett tillstånd att må bra utan att vara styrd av klockan.

Att känna vinden  i håret och inte besvärats av nyfikna blickar

Inspirationskälla är att våga testa gränser och känna en trygghet i det jag gör.

Jag hade kul när jag testade att fota plommonet mellan mina fingrar.

Min man börjar bli van, att jag helt plötsligt kommer på något nytt …

Molnen på himlen förändrar sig hela tiden och jag tycker om att se hur de omformar sig.

Källan till inspiration är att fånga ögonblicket och att göra det nu.

Klickbara Bilder /Margareta

Taggar:

 1. Bibbi’s avatar

  Härliga bilder. Spännande att få reda på en del av dina inspirationskällor. Svårt att välja en favoritbild i den här trissen men jag väljer nog plommonet.
  /Bibbi

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Bibbi. Avkoppling ge mig ofta mera inspiration. Sedan kan jag få en del knasiga idéer i huvudet som jag testar. Det är riktigt kul att experimentera, sedan kanske inte resultatet blir så bra. Kul ska det vara. jag har precis fantiserat i hop en text till lite foton och det tycker jag också är roligt. Ha en fortsatt bra vecka. Margareta ^_^

 2. Kerstin’s avatar

  Vilken fin triss, Margareta. Vi har visst tur båda två med män som förstår och låter oss hålla på. Men det kan bli många stopp på promenaden. ;)
  Hursomhelst har du en fin triss och jag gillar alla bilderna. Molnen ser underbart mjuka ut.
  Ha det gott.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Kerstin. Visst blir det en hel del stopp på vägen och det är det som är så kul. Att titta lite ”mera” då kan man också få se en del oväntade saker. Mina mans gräns har luckrats upp. Jag är oförbätterlig det har han insett. Jag brukar kila iväg på egna små turer och det är inte så dumt. /Margareta :woot:

 3. Maria Berg’s avatar

  Källan till inspiration är att fånga ögonblicket och att göra det nu.

  JAAA!!!! så sant så. MB

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Maria. Ofta finns allt där vi är och vi kan få inspiration av en hel del. Vardagen slukar oss i en hel del måsten, men med lite tur så kan vi fånga ögonblicket.
   Jag hade en handledare på mitt jobb för en del år sedan som sa att planera din almanacka, avsätt egen tid. Min tid heter JGVFJV, sa hon och den finns på många ställen numera. Hennes förkortning betydde ”jag gör vad fan jag vill”
   Något att tänka på och lära av. Margareta :sleep:

 4. Anna’s avatar

  Mmmmm du jag säger bara mmmmmm….

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Anna. Ibland behöver själen renas och få ny inspiration. Det är rofyllt att vara vid vatten och att känna en slags rymd och upprymdhet. Ett hårt plommon kan komma till användning. Det är så kul att trixa till det lite. /Margareta ^_^

 5. Elin’s avatar

  Absolut, inspiration kan komma när som helst, överallt :)
  Jättefina bilder!!

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Elin jag tycker också att vi har så mycket som inspirerar oss. Att ta sig tid är kanske det svåraste men om det går så brukar jag tycka att det är extra roligt att fotografera och att experimentera. Ha en skön vecka. Margareta ^_^

 6. Magdalena’s avatar

  Molnen är fantastiska de ser så mjuka ut och dom ändrar form så insperationen tar aldrig slut……..

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Magdalena. Moln är vackra att titta på. De omformas efter vinden och i sin sfär vilken magi. Mina moln fotade jag från flygplansfönstret och det är även kul att se på molnen uppe i luften. Ha en skön vecka. Margareta :wink:

 7. Rajson’s avatar

  Bland det mest inspirerande jag vet är att gå längs strande och ”vädra hjärnan” så att det får plats med nya idér.
  Härligt inspirerande foton hos dig!

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Rajson. Vist är det bland det bästa som finns att bara få gå i sakta mak efter stranden. Eller stanna till och sitta och titta ut över havet, plocka några stenar. Dagarna går så fort och numera så drar vi ut på dem. /Margareta :whistle:

 8. Anna’s avatar

  Vilken vacker triss och med vackra ord. Det är något rofyllt över alla tre bilderna som tilltalar mig. Naturen är så vacker.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Anna. Jag tycker att det är 100 procent avkoppling att gå utefter stranden eller vara ner i vattenbrynet. Jag kan i flera timmar bara njuta av stunden. Lite moln får de flesta att lämna stranden. Rätt klädd så är det den bästa platsen att vara på. /Margareta

 9. Bruno Beige’s avatar

  Riktigt fina bilder allihop. Den här gången kan jag inte välja någon favorit. Att temat sedan håller ihop färgmässigt gör det hela bara bättre.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Bruno. Får jag något i huvudet så brukar det vara svårt att släppa om möjligheten finns. Plommonet hade legat ett dygn på vårt strandbord. Dagen innan hade min man spottat ut sitt då det var omoget. När det låg kvar dagen efter så kunde jag använda det till lite fotografering. Blått, som i hav och himmel i olika nyanser är alltid fint. Ha en skön vecka. Margareta ^_^

 10. ViDu’s avatar

  Härliga bilder. Jag tycker mest om den med plommonet.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej ViDu. Sura oätliga plommon kan jag få nytta av ändå. Jag ville testa olika vinklar med plommonet, som låg på vårt strandbord. Själv bryr jag mig inte om någon tittar och min man han har insett att jag inte kommer att bli mera ”friserad”. Att experimentera med kameran är roligt. /Margareta :wink:

 11. Cumulunimbus’s avatar

  Jättefina bilder! Alla tre ger verkligen inspiration.

  Leken med plommonet gav verkligen ett utmärkt resultat! Den bilden blir min klara favorit hos dig idag :)

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Cumulunimbus, hoppas det blev rätt … Tack, kul att du tycker om min triss. Lekfullheten och att testa olika vinklar och objekt är roligt. Kanske inte alltid så populärt i min familj. Men de har nog vant sig vid det här laget. /Margareta ^_^

 12. veronica-ifokus’s avatar

  Wow,klockren triss. Plommonbilden är ju super, gillas mycket =)

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Veronica. Impulsiv :whistle: och ett omoget plommon fick mig att testa en del vinklar med mitt lilla fotoobjekt. Det är nästan det roligaste att experimentera utan att känna att jag ska prestera. Fotografering ska vara roligt. /Margareta

 13. ormbunke’s avatar

  Fina inspirationsbilder. Av plommonet har du fått inspiration att ta en bild.Anita

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Anita. Ålder ger också erfarenhet. Jag är impulsiv och fastnar något i huvudet så testar jag gärna. Plommonet hade vi köpt dagen innan. Jag sparade mitt då min man spottade ut sitt, det var surt och inte moget.

   Redan då funderade jag på att använda mitt till ett foto. Plommonet glömdes kvar på vårt strandbord. Christian en god vän som har stolarna ser alltid till att vi får samma plats. Dagen efter låg plommonet och väntade på fotograferingen och inte kunde jag motstå det. Margareta :whistle:

 14. princexswe’s avatar

  Det är mycket som inspirerar. Och att hitta på nya och spännade sätt att fota. Motiv finns det annars gott om i stad och natur.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Princexswe. Visst finns det många inspirationskällor. Naturen har en massa motiv att bjuda på och årstiderna växlar också. Ha en skön vecka.
   /Margareta :wink:

 15. Avsändare Margareta’s avatar

  Härligt, du skriver verkligen orden som inspirerar och bilderna gör likadant. Vatten, luft och materia är ju sådant som vi tar våra källor från.

  /Avsändare Margareta

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Margareta. Vi har så många inspirationskällor och den som vi har närmast oss är naturen. Vilken kraft vi kan hämta där. Vi har behov av av vår inspirationskälla, luften, vattnet och materian för att må bra. Ett tema kan sällan bara bli tre foton, då det rymmer så mycket mera, då kommer orden.
   Hoppas du får en skön vecka. Margareta :p

 16. Marie Carpe Diem’s avatar

  Underbara bilder. Havet är min favorit. Ha en fin söndag.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Marie. Jag tror att naturen är den största inspirationskällan vi har. Där finns så många saker. Havet är vackert och inspirerande och det varierar. Fotot jag visar hade också kunnat vara ett hav utan en krusning, eller meterhöga vågor. Hoppas du får en bra vecka. Margareta

 17. Lissen’s avatar

  Dina ord och tankar om att njuta av det lilla i livet, inspirerar mej mycket!
  Att testa sina gränser, javisst ska man göra det! Fina bilder du visar.

  Håller med om att barn har sin charm i ALLA åldrar.
  Vad härligt att du har 3 att upptäcka världen tillsammans med.

  I veckan kommer jag att ha en speciell bild och ett inlägg, med tanke på ROSA BANDET.

  Ha en skön söndag!

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Lissen. Efter en del motgångar i livet så har jag börjat tänka på ett annat sätt. Min man och jag säger inte längre att vi ska göra saker när vi blir pensionärer utan vi försöker göra den NU.
   Vad kul att du ska ha ett inlägg om Rosa Bandet, hör av dig så jag kan titta vad du har funderat på. Ha en skön vecka. Margareta

 18. Bokmalen’s avatar

  Vackra bilder du bjuder på!! Den sista gillar jag speciellt mycket! Den ser så go ut! ;)
  Kramen, Maria

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Bokmalen. Molnen är fantastiska, de ser ut som mjuka bomullstussar. Jag vet inte om du såg en serie som gick för en massa år sedan Dr Snuggels, bland molnen bodde en tecknad figur som hette Puckly eller något liknande. Honom brukar jag kika efter … /Kram Margareta

 19. Gärdsmygen’s avatar

  Första bilden är min favorit!

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Gärdsmygen. Havet är otroligt vackert men sällan lugnt. Det är den enda nackdelen. Det är ofta badförbud, då det är kraftiga undervattensströmmar. Att hoppa i vågorna eller att promenera går också bra. /Margareta

 20. Hedwig’s avatar

  Fina ord och kul foton. Här muttras det också en del när jag fotar i tid och otid. Men de flesta galna foton får jag ju nytta av i något sammanhang.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Hedwig. Numera går min man i förväg på morgonen. Vi går alltid tills amma plats. Jag går i min takt gör flera avstickare helt underbart att få den tiden för sig själv. Går vi tillsammans så märker han inte att jag har stannat. Morgonen fungerar utmärkt, sedan är det konstigt nog inga problem. Då kan han också ta det lite lugnare. ^_^
   I år har jag träffat grekiska äldre damer och vi förstår inte varandra språkligt men med gester så går det bra. Jag har fått en del för med mig hem. Det räcker med att jag ställer mig och fotar deras blommor. Just nu väntar jag på att få rötter på en ljus lila Bouganvilla, men det brukar vara svårt. Jag har några krukväxter som finns i Sverige också de är klara att plantera. Vissa foton kommer kanske aldrig till användning, men vad gör det. Kram Margareta

 21. Barbro S’s avatar

  Dina ord är så väl valda, blir glad av att läsa dem och att se dina fina bilder. Javisst, är det roligt att prova nya motiv hela tiden.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Barbro S. Det är det bästa med att bli äldre. Att våga och ta för sig av stunden och ingivelsen. Sedan kan nog en del tycka att jag verkar en smula ”knasig”, men det bjuder jag på. Att testa motiv på olika sätt är roligt.
   I min ensamhet kan jag gå till min ”studio” (köksbänken i köket) och låta kameran ta mig med på en tur. /Margareta :whistle:

 22. Anette’s avatar

  Vilket härligt inlägg! Jo, visst finns det mycket som kan inspirera! Havet är så vackert!
  Min make han bara skakar på huvudet och flinar när jag sätter igång att fotografera. Det roliga i det hela var att när sonen kom hem från England och visade sina kort så såg man direkt vem han var lik ;-) Det var mycket vågor, moln och små lustiga skyltar……..
  Du frågade om min släkting. Jo, hon har avslutat sin första vecka med strålbehandling och det har gått bra.
  Kram Anette

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Anette. Skönt att din släkting har kommit igång med behandlingen. Bara det känns skönt.
   ”Gubbar” ser inte saker som vi ser det … Nu har vi de senaste två resorna gjort så här. Vi går ut samtidigt och ska till vårt vanliga ställe. Min man går i förväg, sätter sig med en frapé och pratar lite med våra vänner. Jag går den korta biten i min takt och kommer fram rätt så mycket senare.
   Härligt att utforska på egen hand se detaljer som jag inte tidigare sett. Mina äldsta barnbarn säger -nej farmor inte nu … Härligt att höra att det finns en gen som din son ärvt. Då finns det hopp. Kram Margareta =]

 23. cat’s avatar

  Visa ord och en fin triss :)

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Cat. ibland är det svårt att bara visa tre foton ett ord väcker ofta tankar hos mig. Orden skickade jag med i trissen, kanske kan någon få en tanke att det finns så mycket saker runt omkring oss. Det gäller bara att stanna upp ett ögonblick och fånga det som finns. Margareta

 24. Mona’s avatar

  Du har så rätt i det här med att fånga ögonblicket. Och jag glömmer helt bort klockan när jag är ute o fotograferar.

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Mona. Visst går tiden fort när man är försjunken i sitt fotograferande. Eller när jag känner att jag har en hel dag att jobba med mina foton. Tiden räcker aldrig till, så de små ögonblicken är inte så dumma. /Margareta

 25. Jah Hollis’s avatar

  Fina bilder och tankar kring vad som kan vara inspirationskällor här i livet,

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Jah Hollis. Inspiration är så mycket. Ofta väcker ett ord tankar hos mig. Att visa tre foton på ordet inspirationskälla utan ord har nog ingen av oss klarat. Naturen och som du nämnde människor nära dig är våra inspirationskällor. Vi har så många källor, det är tidstjuven som hindra oss.
   /Margareta ^_^

 26. Anneli’s avatar

  Underbara bilder och härlig inspiration! Gillar färgerna i dina bilder!

  ha en fin söndag !

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Anneli. Det är ibland svårt att beskriva inspiration med tre foton. Det är så många saker som kan vara inspirerande. Ofta finns det man letar efter där man är. Naturen är viktig och en stor källa till inspiration. Det regnar och blåser ute men här har jag det riktigt skönt. Margareta ^_^

 27. foto CHIP Birgitta’s avatar

  Det låter väldigt klokt och kreativt :) Plommonet blir min favorit :)

  Svara

  1. Margareta-Fotomix’s avatar

   Hej Birgitta. Inspiration kan man hitta nästa vart som helst. Jag har alltid för mycket jag vill göra. Så jag tränar på att stanna upp och bara vara. Plommonet var ett infall som så många andra fotoexperiment. /Margareta ^_^

« Tillbaka till textkommentarer
:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: