Klicka på loggan så ser du flera bidrag på Teknik

Någon gång har det här varit en avancerad teknisk uppfinning. /Amanda

Klickbar Bild

Taggar:

 1. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Annette, tack. Någonstans har tekninken sitt ursprung. Även om jag inte vet vad den rostiga ”motordelen” suttit, så har den säkert varit modern en gång. Ha det skönt i sommarvärmen. /Amanda

  Svara

 2. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Maria B. Jag vet inte vad det är för rostig gammal motordel jag fotade för några veckor sedan nere på Kreta. Något jordbruksredskap? Eller kanske något från andra världskriget. Ha det gott i sommarvärmen.
  /Amanda

  Svara

 3. Annette’s avatar

  Gammal fin teknik!

  Ha en fin dag!

  Annette

  Svara

 4. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Anette. Jag tror att det är en rostig del av en motor. Ett jordbruksredskap eller någon lämning från andra världskriget. Kreta var belägrat av tyskarna, så vem vet. Ha en solig och skön vecka. /Amanda

  Svara

 5. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Viola, den rosiga, vad jag tror är en motordel var en kontrast mot det gröna. Nästa gång jag åker dit ska jag fråga vad den använts till. Ha en skön och solig vecka. /Amanda

  Svara

 6. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Lissen. Många glömmer att teknik alltid har funnits. Nästan allt vi har lärt oss är också teknik i någon form. En rostig motordel har en gång varit ny och väldigt teknisk just då. Nu är det man köper på rea veckan efter. Ha en skön och solig vecka. /Amanda

  Svara

 7. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Carina, den rostiga ”skönheten” har nog tystnat för alltid. I grönskan runt omkring kan nog syrsorna låta och pigga upp gen gamla motorn.
  Ha en solig och skön vecka. /Amanda

  Svara

 8. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Wickan. Tack för tipset din man kan ha rätt. Jag ska fråga nästa gång jag kommer dit vad de använt motordelen till. Nu ska jag ut i solen. Hoppas du får en skön vecka. /Amanda

  Svara

 9. Anette’s avatar

  Den var jättesnygg och rostig. Skulle jag kunna ha i trädgården:-)
  Undrar om det är någon gammal motor? /Anette

  Svara

 10. Viola’s avatar

  Så vacker gammal sak som står där och visar upp sig. Motor eller vad det nu kan vara.
  Bra tolkning!

  Svara

 11. Lissen’s avatar

  du har så rätt i att teknik har funnits länge. Den förfinas men grundtekniken finns redan.
  Gillar sådana där lite rostiga saker.
  Ha det så gott!

  Svara

 12. Carina’s avatar

  Undra hur den låter.Fin teknikbild.
  Ha det gott!

  Svara

 13. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej em. Mycket i dag bygger på saker som redan har använts. En teknik som utveckalts och förfinats med dagens moderna datateknik och robotar. Ha en solig och skön vecka. /Amanda

  Svara

 14. Wickan’s avatar

  Ser ut som en motor av nåt slag… Men jag som är så oteknisk kan inget mer….
  Frågade maken o han sa att det ser ut som en gammal råoljemotor, som man drev ex sågverk eller tröskverk med!! =)
  (han är teknisk – inte jag!)

  Svara

 15. em’s avatar

  Läcker bild på gammal teknik!

  Svara

 16. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Elin. Som älskare av slitna och rostiga saker, så valde jag motorn. All teknik är inte från i dag, utan mycket har utvecklats från tidigare teknik. Sedan går tekniken framåt väldigt fort. Min dator som jag köpte för ett år sedan, reades bort två månader senare. Nästa gång hoppas jag att det är jag som kan fynda. En ny TV skulle jag vilja ha, men de vi har håller än. I dag räknar man med att en kyl/frys ska hålla i sex år ca en tvättmaskin i max tre år. Lite trist om man behöver köpa nya vitvaror. Ha en solig och skön vecka. /Amanda

  Svara

 17. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Sladden. Den rostiga motorn har som jag hängt med ett tag. Trots att jag ser vad motorn eller delen heter så har jag inte lyckats klura ut var ifrån den kommer. Mina misstankar är att det kan vara rester från andra världskriget. Ha det bra, vi måste peppa flera att vara med i vekans port.
  /Amanda

  Svara

 18. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Christina. Självklart blir vi vackrare med åren, eller hur? Skönheten lär komma inne från, så vad betyder lite rost. Ha det gott i Göteborg, solen skiner säkert på dig också. /Amanda

  Svara

 19. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Anna. Jag vet inte säkert varför jag såg sådant jag inte sett tidigare. Kanske mina nya fotoögon? Nu fanns det många gamla och fina saker överallt. Allt var inte som min rostiga motor. Utan rikta gamla bruksföremål. På vissa platser fanns det rätt många delar av motorer. Mina tankar gick till andra värlsdakriget, då tyskarna hade belägrat Kreta. Vår värdfamilj, som vi lärt känna har guidat oss en hel del där de bor.
  Bla så tog tyskarna deras hus i beslag för att ha som sjukhus. Deras hus hade skonats när kriget tog slut. Nästa gång vi åker ner ska jag fråga lite mera. Kram /Amanda

  Svara

 20. Livet genom Elins ögon’s avatar

  Vad roligt att du visar en annan vinkel, alltså inte enbart den ”nya tekniken”. Ha en fortsatt bra tisdag du med :)

  Svara

 21. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Gerda-Thyra. Min rostiga motor eller del av en sådan kan inte jämföras med din välpolerade och blanka ”kvarn”. Sanningen att säga så vet jag inte var mitt rostiga bidrag på temat tekniskt är. Jag har en del idéer om du läser i mina andra svar. Ha en skön vecka och avslöja sedan vad det var du hade hittat. /Amanda

  Svara

 22. Sladden’s avatar

  Ser ut som den hängt med ett antal år.

  Svara

 23. christina’s avatar

  gammalt är vackert !!/christina

  Svara

 24. Gerda-Thyra’s avatar

  Vad är det du visar för teknisk grunka? Det är ju i klass med min konstiga sak… fniss…!

  Svara

 25. Anna’s avatar

  Vackert rostigt mot det gröna! :)

  Ha en fin tisdag!
  Kram Anna

  Svara

 26. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Inspirera. Teknik är det och likaså rostigt och inte komplett. Jag har fantiserat att det kan vara något från andra världskriget, då Kreta var belägrat av tyskar. Men det kan ha används inom jordbruket. Hoppas solen fortsätter att skina och att du får en skön vecka. /Amanda

  Svara

 27. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Gunvor. Jag hade hoppats kunna svara på vad det är för gammal rostig motordel jag har fotat. Att det är teknik vet jag.
  Jag har tänkt på andra världskriget då Kreta var belägrat av tyskarna. Men det kan lika bra vara en del från någon jordbruksmaskin. Ha en fortsatt solig och skön vecka. /Amanda

  Svara

 28. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej @nemonen. En rostig gammal motordel eller vad det nu har varit. Något syfte har den säkert haft i sin helhet. Jag har skrivit i andra svar lite om mina tankar. Ha en skön vecka. /Amanda

  Svara

 29. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Mad World. Det är skönt att tekniken blir bättre. I många fall helt livsavgörande faktiskt. Som bättre behandlingsmetoder av cancerpatienter. En teknik på hög nivå, som jag hoppas ska få ett riktigt genombrott. Ha en skön vecka. /Amanda

  Svara

 30. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej min anonyma vän från vårt grannland. Visst är det vackert med gamla saker. Tekniken är bra om den kan underlätta i vardagen. Det är roligt att ha lite saker efter sina farföräldrar eller morföräldrar, de är saker som snart försvinner. Jag tycker om gamla föremål som våra familjer en gång använde. Ha en fortsatt bra vecka. /Amanda

  Svara

 31. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Sussa, teknik av något slag, rostigt och uttjänat. Hundar är duktiga simmare, men visst finns det olika personligheter bland alla hundar.
  Ha en bra vecka. /Amanda

  Svara

 32. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Princexswe. Det var inte lätt att veta fast jag nyligen fotade den rostiga, vad jag tror ”motordelen”. Läs gärna de svar jag lämnat i andra kommetarer. Jag ska nästa gång fråga. Just den här rostiga motordelen stod på en restaurang. Nere på väggen hängde gamla antika föremål och en kvinna som under dagen var där, visade mig runt. Det var gamla bakföremål. /Amanda

  Svara

 33. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej AKO, det hade jag kunnat fråga, för grekerna är alltid så hjälpsamma. Det var lite märkligt när vi kom ner, det fanns flera gamla rostiga delar uppställda som vi inte tidigare sett. En motor del tippar jag på, men var och i vilket syfte den har används vet jag inte.
  Jag blir själv nyfiken, då Kreta var belägrat av tyskar under andra världskriget. Min tanke har varit att det är lämningar från krigstiden, men det kan också ha suttit på en vanlig traktor.
  Teknikens frågetecken /Amanda

  Svara

 34. matoprat’s avatar

  Bra tolkning av temat – helt klart teknik över den…
  Ha en underbar tisdag!
  Kramen.

  Svara

 35. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Tweedelee. Jag vet inte vad det har varit för något. Jag gissar vilt att det är en del av en motor. Under andra världskriget så var Kreta belägrat av tyskarna. Jag tror att många saker som stått gömda nu ställs fram. De finns på restauranger eller ligger på stranden. Teknik har det i alla fall varit. Ha en skön fortsättning på veckan /Amanda

  Svara

 36. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Artlover Kreta var svårt ansatt under andra världskriget och numera finns det allflera rostiga motorer eller vad det nu kan vara framplockade. De kan pryda restauranger eller stå på en strand. Jag har bara tänkt att det är lämningar från krigstiden. I min fotovärld är det fina objekt. Ha en bra och skön vecka. /Amanda

  Svara

 37. Margareta-Fotomix’s avatar

  Hej Kerstin Vad det är vet jag inte, men troligen någon del av en motor. Teknik som rostat och ersatts av annat. /Amanda

  Svara

 38. Gunvor’s avatar

  Tack för kommentaren hos mej! Jag undrar vad det är för sorts apparat du har på bilden. Har försökt att lista ut det men gick bet.Fin gammal rostig sak i allafall.

  Svara

 39. @nemonen’s avatar

  Vilken härlig gammal maskin det har varit. Fin tolkning.

  Svara

 40. Mad World’s avatar

  Tekniken har nog gått framåt, även på detta område. Fin bild.

  Svara

 41. Anonym’s avatar

  SV: Litt synd at maskinene, teknikken, tar over så mye. Det finnes jo så mye vakkert som vi menneskene har laget! Hjemmestrikket genser, en kommode som tippoldefar laget, og ikke minst skapet som farfar lagde til meg :)
  Fin gjenstand du har på bildet ditt, gøy med sånne ”antikke” ting og tang ;)
  Ha en fin tirsdag! :D

  Svara

 42. Sussa’s avatar

  Gammal teknik verkar det som på din bild! Vackert!

  Det sägs faktiskt att inte alla hundar kan simma men de jag har sett simmar åtminstone mer eller mindre bra. Min förra hund, Betty, kunde ha varit fisk istället :-)
  Hon simmade som bara den! Långt och fort. Dessutom gick hon på hundsim på vintern för att träna sina dåliga höfter. O på somrarna simmade hon och jag i sjön ovanför vårt. Den vuxna hunden jag har kvar, Nala, är inte lika glad för det som Betty var. Så nu hoppas jag att min lilla BeNice blir en riktig simmare o det jag ju börjat bra :-)

  Svara

 43. princexswe’s avatar

  Inte lätt att se vad det är. Men jag gillar bilden och det ser tekniskt ut ;-)

  Svara

 44. AKO’s avatar

  Det här blir jag ju nyfiken på vad det är för en teknisk pryl. Vet du? Lite vacker i allt sitt förfall är den i alla fall. :)

  Svara

 45. Tweedelee’s avatar

  Vad är det för grunka?

  Svara

 46. Artlover’s avatar

  Hejsan Amanda! Jag tycker att gammal teknik har en charm över sig, som föremålet du visar här. Rosten är vacker mot det gröna.
  Ha en fin dag.
  Kram/Artlover

  Svara

 47. Kerstin’s avatar

  Vilken fin tolkning. Helt klart har det varit nåt tekniskt underverk en gång i tiden. :)
  Ha det gott.

  Svara

« Tillbaka till textkommentarer
:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: